October 10, 2015

KekasihKU

bismillahirrahmanirahim,

YaALLAH, takpernah menyesal tulis entry blog sebelum ni. sumpah saya rindu kehidupan saya dulu, penuh dengan Cinta Illah :'(
makin kita meninggat dewasa, makin banyak dugaan yang dilalui.
terlalu banyakk.. sampai kan aku boleh jatuh rebah mcm ni.
kenapaaaa????
setiap kali keluar air mata, setiap kali itu la hati ni bertambah lebih matang. beratnya dugaan mu pada ku YaAllah.
setiap insan inginkan kebahagiaan, aku sedar banyak kebahagian yang telah engkau berikan, tapi selalu aku melupakanmu..
menyesal????
tidak ada erti lagi, buat apa? baik kita berniat untuk terus kehadapan. kalau kita terus menjadi hamba kepada masa lampau kenapa perlu hidup di masa hadpan?
aku tahu, Allah berikan ujian dengan hujan ribut kencang, nanti Allah akan hadiahkan warna warni pelangi dan cahaya matahari yg bersinar.
tiada iman seseorang itu jika tidak tabah dengan ujian Allah.
10/10/2015

February 2, 2014

Im Old Enough

thank you Allah, you still give me a breath to still alive today.

im officially old enough. THANK YOU SO MUCH.

 tengok gambar saya ni. in 2014 im wearing glasses. even more they called me 'nerd' i never care about it. im just being myself :D :D
 i fall, i rise,
i make mistakes, i live,
i've been hurt but im alive,
im human, im not perfect,
but im thankful.. thank you Allah :)

ALLAH is the reason why even in pain, i smile, i confusion, i understand, in betrayal, i trust; and in fear, i continue to fight :)

February 1, 2014

Being Chef

Assalamualaikum,

bismillahiramanirahim. firstly cuba tengok gambar kat atas tu. hehe. its me. Chef Yayah.
for this semester (semester 3) saya dah start masuk kitchen. hee happy sangat.
tapi ape yang buat saya nak tulis entri kali ni sebenarnya ada cerita disebalik kegembiraan saya ni.

hurm. 1st day masuk kitchen.

normally, macam biasa la. semua orang mesti cakap kat kita "kalau belajar jadi chef ni kena la tahan hati sgt, sbb chef yang ajar kita ni semuanyaa garang2 belaka" ok im accept it!

hahaha. tak tahu nak cakap apa. kalau awak tanya saya macam mana hari pertama masuk kitchen belajar dengan chef Rashidi. ok saya akan jawab macam ni.

chef Rashidi memang garang kalau dalam kelas, tapi bila kat luar sebenarnya dia OK je. baikkkkk. hehe. of cause la saya pun kena marah juga. haha. sebab apa? entah la. x sure kenapa chef teriak saya time tu. tapi yang saya ingat mata saya dah berkaca macam nak nangis. tapi bila habis kelas, chef ok je dengan saya.. siap boleh senyum lagi.

haha. ok ni baru 1st kelas. x masuk lagi macam mana nak belajar memasak ni. haha. Introduction In Culinary Art. yes! i cant do it! hehe.