June 13, 2013

Research before you jadi kalut!

Assalamualaikum,

hyee, malam ni saye nak share sikit story. kalau sudi nak bace, okey lah! kalau x sudi. ade aq kesahh? haha.
weii, korang! nanti kalau nak masuk mane2 University jangan pilih sembarangan tw. u kene banyak research dulu sebelum buat ape2 tw. jangan nak menyesal di penghujung pula.

hehe, bukan ape weii. aq ni bukan salah masuk U tw. aq dah research tw sebelum ni. tapi mungkin x banyak search sangat kan. tu pasal la kalut sikit. nak kene banyak tanye admin. don't worry! yang penting blajar. kalau korang nak minta pendapat tu jangan la dengan student yang pernah fail paper, ataupun yang tengah repeat paper, dah sah2 lah, bad comment kan. cube korang tanye dengan student yang x fail. insyaAllah semue bende tu boleh settle.

especially! student yang nak masuk IPTS ni. don't worry lahh. semua management kolej swasta memang lembat. bukan college korang je tw. kolej aq pun same lahh. tapi korang jangan lah TERLAMPAU nak salah kan management, korang kene banyak tanye juga tw. nanti sesat jalan! hati-hati.

ape2 pun, better kalau nak pilih college ataupun university, better korang pilih IPTA dulu. IPTS pun x pe. semua pun kena buat pinjaman juga kan. dan lagi satu! kalau korang layak buat pinjaman MARA, better buat pinjaman MARA daripada PTPTN. okeyyy! sharing is caring :)

No comments:

Post a Comment