November 30, 2013

Simply Change

assalamualaikum,

hai lama x update blog. hehe. takde masa nak hadap laptop nak tulis macam2 kat dalam blogger ni.

bila dah lama x update blog ni, idea pun dah tak banyak macam dulu lagi. so, hari ni saya nak cerita pasal hormat-menghormati sesama manusia.

haha, mesti pelik kan kenapa saya macam nak bagi ceramah. wahaha. tak pelik pun. tapi memang pelik.

OK

sedia maklum, semua orang dah tahu kita yang muda ni harus la menghormati orang yang lebih tua. right?
tapi ada sesetengah orang beranggapan 'kalau kita nak kena hormat orang lain, kita kena la hormat orang lain dulu' YES! SAYA SETUJU.

WHY?  dont ask me why la.
apa yang kita buat insyaAllah akan di balas. bukan nak minta kena balas, tapi at lease agak-agak la kalau nak orang lain hormat kita, pandai la tengok cermin diri tu sikit. faham tak? tak faham takpe. entry ni sekadar nak meluah rasa.

mungkin ada yang tanya kenapa empunya blogger ni macam tak nak hormat orang yang lebih tua dari dia. Oooppss! stop thinking about it. its not me ok. masej yang saya nak sampaikan disini,

"saya memang tidak suka bila ada orang yang bersikat pentingkan diri sendiri, tapi tak pernah nak fikir pasal orang lain sedang kan diri bukan nya cukup darjat sangat pun. tolong jangan angkuh dengan kelebihan yang ada sekarang, pleasee laaa. tapi hakikatnya dia hanya berdiri di atas kaki orng lain, senang cerita dia tidak boleh hidup berdikari. please mind yourself my dear, im just talking about yourself but not you!"

jump to conclusion, hehe. entry kali ni general. saya rasa dah takde cara lain nak sampaikan. dengan cara mcam ni insyaALLAH berkesan hendaknya. THANKS FOR ALERT!

wasalam.