February 1, 2014

Being Chef

Assalamualaikum,

bismillahiramanirahim. firstly cuba tengok gambar kat atas tu. hehe. its me. Chef Yayah.
for this semester (semester 3) saya dah start masuk kitchen. hee happy sangat.
tapi ape yang buat saya nak tulis entri kali ni sebenarnya ada cerita disebalik kegembiraan saya ni.

hurm. 1st day masuk kitchen.

normally, macam biasa la. semua orang mesti cakap kat kita "kalau belajar jadi chef ni kena la tahan hati sgt, sbb chef yang ajar kita ni semuanyaa garang2 belaka" ok im accept it!

hahaha. tak tahu nak cakap apa. kalau awak tanya saya macam mana hari pertama masuk kitchen belajar dengan chef Rashidi. ok saya akan jawab macam ni.

chef Rashidi memang garang kalau dalam kelas, tapi bila kat luar sebenarnya dia OK je. baikkkkk. hehe. of cause la saya pun kena marah juga. haha. sebab apa? entah la. x sure kenapa chef teriak saya time tu. tapi yang saya ingat mata saya dah berkaca macam nak nangis. tapi bila habis kelas, chef ok je dengan saya.. siap boleh senyum lagi.

haha. ok ni baru 1st kelas. x masuk lagi macam mana nak belajar memasak ni. haha. Introduction In Culinary Art. yes! i cant do it! hehe.

No comments:

Post a Comment